رهبر انقلاب سرود را «هوای بهاری» یا «هنر تاثیرگذار» میخوانند؛ وقتی مفاهیم غنی و عمیق برای سرودها انتخاب شوند، قطعا اثربخشی و ماندگاری آن به کمال خود میرسد.
خبرگزاری فارس از قم، محبوبه حقیقت: بهمن ماه همیشه برایم تداعیگر خاطرههای دوران مدرسه است، چرا که پر رنگتر از همه شهر، به دهه پرافتخار فجر میپرداختیم. گروه تئاتر، سرود، تزئین کلاس و محوطه مدرسه جزو قشنگترین کارهایی بود که همه بچهها با عشق در بهترین وجه ممکن در صدد انجامش بودند.
تک تک سرودهای انقلابی با صلابت و شور ذاتیاش بهمن ماه را از آن خود کرده بودند و گروه سرود مدرسه بلندگوی اشعار «ایران ایران»، «به ناله در خون خفته»، «این بانگ آزادی است» و... بود.
با وجود اینکه که ۴۰ و اندی سال از این سرودها میگذرد انگار تنها پیوند عمیقی که شور و هیجان آن روزها را بر دلم حاکم میکند، همین اشعار و همین آهنگ هاست که مرا را به دهه پرتلاطم پنجاه کشورم ایران میبرد.
با خود تامل میکنم چرا و چطور این اشعار با همه گروههای سنی آن دوران سازگار بود و همه را مشتاقانه سر ذوق میآورد و هنوز هم اثرش با گذشت سالها کمرنگ نشده است؟
به حرفهای مقام معظم رهبری میاندیشم که سرود را «هوای بهاری» یا «هنر تاثیرگذار» میخوانند و چراهای ذهنی من پاسخ داده میشود؛ وقتی مفاهیم غنی و عمیق برای سرودها انتخاب شوند، قطعا اثربخشی و ماندگاری آن به کمال خود میرسد.
شاید بتوان گفت تکامل جبهه فرهنگی و جریانسازی در یک کشور به مدد سرود نتیجهبخش تر و سرعت بیشتری میگیرد. انگیزشی بودن اشعار و سروده ها نیز میتواند موج عظیم حرکت به سوی آرمانها و اهداف انقلاب باشد.
ذهنم، تکرار سرودهای انقلاب در این عصر را به «سلام فرمانده» سوق میدهد. همان که جماعت عظیمی را فارغ از سن و سال به وجد آورد و تا فرسنگها دورتر از آب و خاک کشور نفوذ کرد و فتح بابی شد برای سرودهایی دیگر که بچهها مهره اصلی انتقال مفاهیم عمیق آن بودند.
این روزها باز هم تلویزیون، گوشیها و ضبط صوت ماشینها «بهمن خونین جاویدان» را پخش میکنند و طنین جانفزای اشعار انقلابی روح و جانم را صیقل میدهد و مرا باز به دوران درس و مدرسه و دهه فجر و زیباییهایش میبرد.
دهه فجری که همه گزارههایش، سمبل و نماد سالهای بعد از خود شد و از شعار به شعور رسید و باعث جوشش وخیزش مردم برای برپایی حکومت حق شد.
پایان پیام/3650